Nixon naar halve finale Lakeside

Monique Verlind (DJMO)
De laatste kwartfinale van vanavond werd gespeeld tussen Phil Nixon en Paul Hanvidge. De laatste wist in de vorige ronde van Albertino Essers te winnen, terwijl de eerste van Martin Atkins won.

De wedstrijd tussen de heren begon rustig, en al snel stond de stand op 1-1 in sets. In de derde set kwam Nixon op een voorsprong. Beide spelers kwamen niet echt op gang, de triples werden niet geraakt en de dubbels werden even hard gemist. Nixon leek de betere speler te zijn en wist de set naar zich toe te trekken met onder andere een 180 worp. Hanvidge probeerde wel terug te komen in deze set, maar zijn pogingen waren kansloos. Nixon kwam op een 3-1 voorsprong in sets dankzij een dubbel 1 uitworp.

Na de break mocht Hanvidge beginnen maar werd gelijk gebroken door Nixon, die ook de tweede leg van deze vijfde set mocht starten. Hij kon zijn eigen leg behouden, en leek daarmee toch veruit Hanvidge de baas te zijn. Na een paar mooie worpen van beide spelers viel de gemiddelde score per pijl weer omlaag, maar Nixon wist ook deze set weer op zijn naam te schrijven.

De zesde set werd begonnen door Nixon, maar de eerste leg werd gepakt door Hanvidge. Het leek erop alsof beide heren rekenden op het missen van de dubbel door de tegenstander. Nixon brak na een fraaie 180 in de tweede leg Hanvidge meteen weer terug en wist nu wel zijn leg te behouden. Hanvidge wist niet in zijn ritme te komen, en kon de vierde leg maar met pijn en moeite op zijn naam te schrijven. Hanvidge mocht deze set wel op zijn naam te schrijven, en kwam daarmee terug in de wedstrijd.

De zevende set ging weer gelijk op. Om en om werden er legs gewonnen hoewel de score’s per pijl laag bleven. Hanvidge wist in de wedstrijd te blijven door nog drie legs te winnen in de achtste set en daarmee de set op zijn naam schrijven. Het kwam dus aan op de beslissende en laatste negende set die door Nixon werd geopend met een fraaie 180 in de eerste leg. Hij wist op vrij eenvoudige wijze de set naar zich toe te trekken en Hanvidge buitenspel te plaatsen.