Uitslagen Copa del Rey

Maikel (WeebI)
De Copa del Rey vervolgde de strijd deze week. Het bekertoernooi van Spanje heeft alle topclubs nog als kanshebber voor de eindoverwinning. Houder Espanyol was al uitgeschakeld.

Zowel Sevilla als Real Madrid kwamen in hun uitwedstrijd niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De Liga-koploper moest spelen tegen de laagstgeklasseerde deelnemer van de Copa, het Madrileense Rayo Vallecano. Real Madrid reisde zonder Ronaldo en David Beckham af naar Sevilla. Real Betis was daar de tegenstander. In beide wedstrijden werd het doel niet gevonden. Real Zaragoza had een makkelijke avond bij Málaga. De ploeg in vorm wist via Sergio García (2) en Oscar drie keer doeltreffend te zijn: 0-3.

Deportivo Alavés kreeg FC Barcelona op bezoek. De tweede divisionist had weinig in te brengen tegen Frank Rijkaards sterrenformatie. Het duurde lang voordat de ban werd gebroken, maar uiteindelijk scoorde Javier Saviola wel. Toen Corominas met rood van het veld mocht, was het duel gespeeld. Een tweede goal van Saviola vergrootte de marge nog voor de Catalanen. Getafe en Valencia hielden elkaar ook op een gelijkspel. Paunovic opende in de eerste minuut voor de thuisclub. Lange tijd leek Getafe de winst te pakken, maar David Silva maakte in blessuretijd nog gelijk.

Uitslagen achtste finales:

#ThuisUitUitslag
1Atlético MadridOsasuna1-1
2MálagaReal Zaragoza0-3
3Real MallorcaDeportivo la Coruña1-2
4Rayo VallecanoSevilla0-0
5Real ValladolidVillarreal2-1
6Deportivo AlavésBarcelona0-2
7GetafeValencia1-1
8Real BetisReal Madrid0-0

Returns volgende week.