[Upd][Dakar] Vooruitblik etappe 7

Sander (sanger)
Etappe 7
Datum: 12-01-2007
Route: Zouérat – Atâr
Afstand: 4 km liaison – 542 km special – 34 km liaison (580 km totaal)

De route door Mauretannie is langer dan vorig jaar, waar vooral de amateurs hun voordeel uit kunnen halen. Door goed navigeren zouden zij zomaar tussen de fabrieksteams kunnen finishen.

De deelnemers rijden nu Donker-Afrika binnen, waar het rijden heel anders is. De sfeer tijdens de route is merkbaar, mede dankzij de lokale bevolking die zich veelvuldig laat zien.

De verbindingsroute heeft alles in zich: tropische bossen, rivierbeddingen en slaloms tussen bomen door. De special zelf gaat voornamelijk over zand, duinen en off-road gedeelten. Vooral de duinen zullen hun stempel drukken deze dag. Ook de vermoeidheid komt om de hoek kijken, de deelnemers snakken naar de vrije dag van morgen.


Update 13.45

Naar zojuist bekend is geworden zal de special van vandaag eindigen op het 407,6 km punt. De oorzaak is een zandstorm. Helikopters kunnen in een dergelijke zandstorm niet vliegen. De maatregel is genomen met het oog op veiligheidstandaarden.

De coureurs zullen de laatste 134 kilometer naar Atar op het asfalt afleggen. In Atar kunnen ze morgen genieten van een rustdag alvorens de weg naar Dakar definitief in te slaan.