Mervyn King door naar halve finale

Monique Verlind (DJMO)
In de tweede kwartfinale van vandaag namen Mervyn King en Tony Eccles het tegen elkaar op. Eerstgenoemde wist de wedstrijd met 5-4 te winnen. King won eerder van Mike Veich en Eccles wist te winnen van Shaun Greatbatch.
.

De eerste set ging vrij gemakkelijk naar Eccles. Hoewel beiden heren niet echt trefzeker waren in de tweede set, wist King in de vierde leg echter sterk uit de hoek te komen met een strak geplaatste 180-score. Eccles was toch te sterk en wist de set te winnen in de beslissende vijfde leg. De derde set ging waar het de scores betreft vrij gelijk op. King leek hier het spoor bijster te raken. Zijn pijlen vonden niet de triples waar hij op mikte. Eccles was onbetwist de betere speler, en won de meeste legs waardoor hij deze set ook won.

In de vierde set wist King een leg te winnen, maar ook nu wist hij zijn pijlen weer niet te plaatsen, het dieptepunt was wel de score van 22 in de vierde leg. De vijfde leg begon King wel sterk en met een one-hundred-and-eighty kwam hij terug in de wedstrijd. Hij leek hierdoor zijn zelfvertrouwen terug te krijgen en won deze set met 3-2 in legs.

Na een korte break kwam King sterk terug en wist de vijfde set te winnen. In de zesde set wisten zowel Eccles als King niet echt goed raad met hun pijlen en het kwam weer op een beslissende leg aan die werd gewonnen door King. In de zevende set kwam Eccles als eerste op een voorsprong maar de set wist King op zijn naam te schrijven. Hij mocht ook de achtste set beginnen. Deze achtste set verliep niet zonder slag of stoot, beide spelers wisten hun pijlen slecht te plaatsen op een paar uitschieters na, ook de dubbels werden niet geraakt. Deze set draaide weer uit op een beslissende vijfde leg, die uiteindelijk gewonnen werd door Eccles.

Er was een beslissende negende set nodig om uit te maken wie doorging naar de halve finale. De eerste leg werd gewonnen door King die nu zeer zelfverzekerd leek, en vier legs op rij wist te winnen en daarmee ook doorgaat naar de halve finale.