Adams te sterk voor Hankey

Gerard (RedFever007)
In de eerste kwartfinale van de Lakeside 2007 troffen Ted Hankey en Martin Adams elkaar. In een erg op en neergaande wedstrijd met zowel goede als zwakke momenten van beide spelers, ging de winst naar Adams.

De eerste leg ging naar Adams, die de set ook was begonnen. In de tweede leg brak Adams zijn tegenstander al voor de eerste maal. De derde leg ging ook naar de man die in de vorige ronde Co Stompé uitschakelde, en daarmee ging ook de set naar Adams. De eerste leg in de tweede set was voor Hankey, die daarmee zijn eerste legwinst pakte. De drie daarop volgende legs kansen voor Hankey maar geen winst. Met 3-1 ging de tweede set dan ook naar Wolfie.

De derde set bracht eindelijk de eerste set bij Hankey. In de vierde set ging Hankey verder met winnen, de eerste twee legs waren een prooi voor The Count. Met een dubbel tien en de derde leg, zorgde Hankey voor een 2-2 setstand. De set daarna was weer voor Adams waarna Hankey de zesde set won. Hij kwam in de zesde set met 2-0 achter maar knokte zich terug naar 2-2 en mocht zelf de laatste leg beginnen. Bijna ging het nog mis voor Hankey toen hij een behoorlijke voorsprong verspeelde maar uiteindelijk ging de set naar Hankey, die daardoor de stand in sets weer op 3-3 bracht. De zevende set begon met twee legs voor Hankey maar zag die voorsprong snel slinken. Met twee keer dubbel twintig maar net geen dubbel negen liet Hankey de kans liggen om de set te pakken, Adams op zijn beurt gooide wel de benodigde dubbel: 4-3 in sets.

De achtste set werd begonnen door Hankey die de eerste leg pakte, Adams de tweede. De derde leg een belangrijke legwinst voor Wolfie toen hij Hankey brak. Beide Engelsen hadden levensgrote kansen om de laatste leg te pakken maar beide faalden. Pas de 21e pijl van Martin Adams bracht de verlossing, een dubbel vijf bezorgde hem de laatste en beslissende leg en de set en zodoende won hij de eerste kwartfinale met 5-3.