Dudek baalt van rol als reserve

Sjors (Sj0rSz)
Volgens Jerzy Dudek, keeper van Liverpool, ligt het aan trainer Rafael Benítez dat hij zoveel tegendoelpunten krijgt. Naar eigen zeggen zou de goalie te weinig speeltijd krijgen om zijn kwaliteiten te behouden. Momenteel is de Pool tweede in rangorde van keepers bij de Engelse club.

"Als je maar één wedstrijd speelt in twee maanden, is het echt heel moeilijk om je kwaliteit te tonen. Tijdens de trainingen kun je geen zelfvertrouwen opdoen", aldus Dudek. Het contract van de keeper loopt na dit seizoen overigens af, waardoor hij eventueel naar een andere club zou kunnen vertrekken.

In de laatste twee wedstrijden van Liverpool stond Dudek tussen de palen. In diezelfde periode kregen The Reds maar liefst negen doelpunten tegen. Dit gebeurde in de dubbele confrontatie met Arsenal in het kader van de FA Cup en de League Cup. In de eerste wedstrijd werd het 1-3 voor de ploeg uit Londen. In het tweede duel blameerde Liverpool zich door met 6-3 onderuit te gaan. Het is overigens 77 jaar geleden dat de club zes tegentreffers in één wedstrijd kreeg.