Ook Henk Kesler steunt benefiet Spartak-Haarlem

Olga (Nuongirl)
KNVB-directeur Henk Kesler heeft, in navolging van Ruud Gullit, Arthur Numan en de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders, zitting genomen in het comité van aanbeveling voor de benefietwedstrijd tussen Spartak Moskou en HFC Haarlem.

"Een mooi initiatief, waar ik mijn naam graag aan verleen," aldus de directeur betaald voetbal van de KNVB. De bedoeling is dat in oktober 2007 een replay plaatsvindt van de UEFA-Cupwedstrijd tussen Spartak en Haarlem van 20 oktober 1982. In de slotfase van dat duel kwamen op de tribunes tientallen, en waarschijnlijk honderden mensen om het leven, doordat ze in de verdrukking raakten op de spekgladde trappen van het Luzniki-stadion in Moskou.

Pas zeven jaar later, in 1989, kwam de tragedie aan het licht. Het is nog steeds onduidelijk hoeveel slachtoffers deze ramp geëist heeft en onder welke omstandigheden dat is gebeurd. Inmiddels heeft Spartak Moskou alle medewerking toegezegd bij het organiseren van een benefiet. Eind januari zullen de initiatiefnemers naar Moskou afreizen om de plannen te bespreken.