Toyota schenkt TF105 aan FIA

John (Spooky4u)
Toyota Racing heeft toegezegd een van hun Formule 1 bolides te schenken aan FIA Instituut. Baanofficials en medici zullen de bolide gaan gebruiken bij reddingsoefeningen.

Volgens Toyota Teambaas blijft de veiligheid nog altijd zeer belangrijk in de Formule 1: "Ik ben zeer tevreden om deze auto te overhandigen aan het FIA Instituut en dat we kunnen bijdragen aan de veiligheid van de Formule 1. Veiligheid is heel belangrijk voor ons en we willen de FIA en het FIA Instituut zo goed mogelijk helpen in hun werk om de Formule 1, en de motorsport in het algemeen, veiliger te maken. Het FIA Instituut houdt zich bezig met heel belangrijke onderzoeken, die de Formule 1 veiliger zouden moeten maken. Het is een enorm voordeel voor de rijders, dus we zullen helemaal niet twijfelen om aan deze inspanning bij te dragen."

Professor Gerard Saillant, adjunct-president van het FIA Instituut, was natuurlijk ook zeer tevreden met dit geschenk: "We zijn Toyota heel dankbaar voor de steun die zij boden aan het FIA Instituut. Zij hebben bijgedragen aan onze veiligheidstraining door ons de TF105 te schenken. Deze vrijgevende donatie zal de training zeker en vast vooruit helpen. We zijn Toyota ook dankbaar omdat ze zo dicht bij de veiligheid stonden in onze conferentiesessies. Het niveau van de kennis en ervaring van al onze gasten belooft een discussie van hoge kwaliteit te worden op onze eerste ‘Safety Summit. We kijken er naar uit om onze gasten te verwelkomen op Le Castellet."