Cech bijna klaar om te spelen

Sjors (Sj0rSz)
Petr Cech, keeper van Chelsea, heeft laten weten dat hij weer helemaal hersteld is van een schedelbasisfractuur. Deze zware blessure liep de sluitpost in oktober op in de wedstrijd tegen Reading. Een aanvaller van de tegenstander kwam in botsing met het hoofd van de goalie.

Het enige waar Cech momenteel op moet wachten is toestemming van de medische staf van Chelsea. Mocht deze er zijn, dan voegt de Tsjech zich weer bij de selectie van de club uit Londen. "Ik moet zeggen dat ik er mentaal 100 % klaar voor ben", zegt de keeper op zijn website. "Als ze me het groene licht hebben gegeven dan zal het er van af hangen hoe goed ik me voel voordat ik weer mijn eerste wedstrijd zal spelen."

De trainer van Chelsea, José Mourinho, is erg blij dat hij weer over Cech kan beschikken. De belangrijkste reden hiervoor zijn de matige resultaten die The Blues de laatste weken boeken. De keeper is overigens van mening dat John Terry ook gemist wordt, aangezien hij een vaste waarde in de selectie van de ploeg uit Londen is. De verdediger heeft kort geleden een operatie ondergaan. Het is nog niet te zeggen wanneer hij weer inzetbaar is. "Het is duidelijk dat we John Terry, maar we zijn ook erg ongelukkig geweest. De bal stuitert altijd net naar de tegenstander."

Cech blijft overigens positief over het huidige seizoen. Volgens hem is het zelfs nog mogelijk dat Chelsea alsnog kampioen van Engeland zal worden. "Het gat is niet klein maar er komen nog genoeg wedstrijden en er is nog niks beslist"