Capello wil bezem door selectie Real halen

Olga (Nuongirl)
De trainer van Real Madrid, Fabio Capello, wil een bezem door de selectie halen. Capello wil van een aantal spelers af die in zijn ogen ondermaats presteren.

Ronaldo lijkt het voornaamste slachtoffer te gaan worden. De Spaanse krant AS meldt dat Capello dit technisch directeur Pedja Mijatovic maandag tijdens crisisberaad heeft laten weten.

Ronaldo zou dit seizoen bij Real te weinig inzet hebben laten zien op de trainingen, dit tot grote woede van Capello. De Italiaan is bang dat de lakse houding van de Braziliaanse aanvaller een negatieve invloed heeft op zijn jonge landgenoten Robinho en Marcelo. "Als je hem in de winter kunt verkopen, moet je dat zeker doen", zou Capello Mijatovic hebben toevertrouwd. "Ik kan niets meer met hem beginnen."

Ook David Beckham heeft het bij Capello verbruid. Als het aan Capello ligt hoeft de Engelsman geen nieuw contract te worden aangeboden. De afgelopen maanden uitte Beckham zelf al grote twijfels over een verlengd verblijf in Madrid. Hij staat in de belangstelling van clubs uit Italië, Engeland en de Verenigde Staten.

Volgens Capello zijn Fabio Cannavaro en Emerson, afgelopen zomer overgenomen van Capello's oude werkgever Juventus, bij Real geen schimmen meer van zichzelf. "Ik herken ze niet meer", aldus Capello over het duo.