'Smith wil overgang naar Rangers forceren'

Olga (Nuongirl)
Walter Smith wil erg graag aan de slag als trainer bij Glasgow Rangers. Volgens de BBC zou de bondscoach van Schotland bereid zijn een vertrek te forceren bij de Schotse voetbalbond (SFA), die niet wil meewerken aan zijn transfer.

"Hij heeft nog een contract voor achttien maanden en dat is de stand van zaken", aldus Davis Taylor, de directeur van de Schotse voetbalbond. "Het zou een grote klap zijn als we Walter kwijtraken en ik zou teleurgesteld zijn als dat zou gebeuren. Walter is bondscoach van Schotland en dat moet zo blijven."

In de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk doet Smith het erg goed met de Schotten. In een zware groep, met onder meer Italië en Frankrijk, staat Schotland na vier wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.

In het verleden kende Smith echter ook grote successen bij Rangers. Voordat hij in 1998 als trainer bij het Engelse Everton aan de slag ging, wist Smith negen keer op rij landskampioen te worden met The Gers.