FOK!sport Awards - De Uitslag

Gerard (RedFever007)
Eind vorig jaar konden jullie bepalen wie volgens jullie beste prestaties hedden geleverd in 2006. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en is de tijd daar om de winnaars van de FOK!sport Awards bekend te maken.

Beste Sportman
Met veertien stemmen is de inmiddels bij Arsenal gestopte Dennis Bergkamp de winnaar geworden in de categorie Beste Sportman. De gedeelde tweede plaats gaat naar schaatser Sven Kramer en baanwielrenner Theo Bos met elk zeven stemmen.

Beste Sportvrouw
De beste sportvrouw is geworden Marianne Vos met 29 stemmen. De wielrenster won ondermeer in Salzburg de wereldtitel wielrennen bij de vrouwen. De tweede plaats is voor schaatsster Ireen Wüst, zij kreeg negentien stemmen. Met beide vier stemmen pakten Marianne Timmer (schaatsster) en Leontien van Moorsel (gestopte wielrenster) de gedeelde derde plek.

Beste Sportploeg
De Nederlandse hockeyvrouwen pakten de eerste plaats als het gaat om de beste teamprestatie. De dames werden in Madrid wereldkampioen ten koste van Australië. Het Nederlands elftal onder 21, dat Europees kampioen werd in Portugal, behaalde met veertien stemmen de tweede plek, net voor de Rabobank wielerploeg met negen stemmen.

Grootste Talent
De strijd ging voornamelijk tussen Marianne Vos, voetballer Klaas Jan Huntelaar en darter Michael van Gerwen. Uiteindelijk was de eerste plek, met veertien stemmen, voor Vos. Met slechts drie stemmen minder eindigde Van Gerwen als tweede. Met tien stemmen sloot Huntelaar de top drie af.

Beste Prestatie
Tot slot de beste prestatie van het afgelopen jaar. Met overmacht werd het behalen van de Europese titel door het Nederlands elftal onder 21 eerste. Met 28 stemmen eindigde Oranje voor de prestatie van Bram Som, die Europees kampioen op de 800 meter werd. Som behaalde acht stemmen. Het brons ging naar Marianne Vos met drie stemmen.