Niels de Ruiter verslaat Woods

Gerard (RedFever007)
Vanavond kwam de laatste Nederlander uit de eerste ronde in actie op de Lakeside. Niels de Ruiter nam het op tegen Brian Woods. De Nederlander wist de partij met 3-0 te winnen. De Ruiter zal in de tweede ronde aantreden tegen Simon Whitlock.

De eerste set werd begonnen door De Ruiter maar hij slaagde er niet in de eerste leg te winnen. Hij werd direct gebroken door Woods, die daarop werd gebroken door De Ruiter in de tweede leg. Beide heren wisten hun eigen leg ook in de derde en vierde leg niet te behouden, een vijfde leg, begonnen door de Nederlander, bracht de eerste setwinst via een D10 bij De Ruiter.

De veel dubbels missende Woods leidde de tweede set in. Ondanks de eerste 180’er van Woods verloor hij de eerste leg wel. De tweede leg was voor onze landgenoot die op een 2-0 voorsprong kwam in legs. De derde leg ging nog wel naar Woods maar uiteindelijk won De Ruiter de set in de vierde leg.

Met een 2-0 voorsprong in sets begon De Ruiter de derde set. Met een 160 uitgooi ging de eerste leg naar de Nederlander. De tweede leg bracht eindelijk de eerste 180’er voor De Ruiter, die lagere gemiddelden gooide dan zijn tegenstander. De dubbels bij Woods liepen echter dusdanig slecht dat hij zijn opponent niet op achterstand kon brengen. Met een 2-2 stand in legs bracht de vijfde leg de beslissing. Met een dubbel 20 besloot De Ruiter de partij en versloeg Woods met 3-0.