Hockeydames op dreef

Léon (XiNoN)
De Nederlandse hockeydames hebben twee oefenwedstrijden in de voorbereiding op de Champions Trophy gewonnen. Vrijdag wonnen de Oranje-dames met 2-1 van Duitsland, zaterdag werd Zuid-Afrika met 6-0 aan de kant gezet. De dames van bondscoach Marc Lammers spelen de Champions Trophy van 13 tot en met 21 januari in het Argentijnse Quilmes.

Tegen Duitsland kwamen de dames op voorsprong door een doelpunt van Kim Lammers uit de rebound van een strafcorner. Maartje Paumen scoorde in de tweede helft vanuit een strafbal. De Nederlandse hockeyers speelden ook een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika kon in de eerste helft nog goed meekomen, bij het rustsignaal was de stand 1-0. In de tweede helft ging het beter met de Nederlandse hockeysters: Minke Booij schoot twee strafcorners binnen, Maartje Goderie scoorde een veldgoal en Kim Lammers pushte er nog eens twee strafcorners in.

Zondag is een rustdag voor de dames, op 1 januari oefenen ze nog een keer tegen Duitsland. De voorlopige selectie, met zes nieuwe namen, luidt als volgt:
Lisanne de Roever (Kampong), Minke Booij, Janneke Schopman, Maartje Paumen, Maartje Goderie, Nienke Kremers (Den Bosch), Jiske Snoeks (Amsterdam), Minke Smabers, Wieke Dijkstra, Kim Lammers (Laren), Fatima Moreira de Melo, Mignonne Meekels (Rotterdam), Sophie Polkamp, Carlijn Welten (SCHC), Naomi van As (KZ), Floortje Engels (Amsterdam), Eva de Goede en Michelle van der Pols (Kampong).