Litjens verlengt contract bij Molenaar Racing

Léon (XiNoN)
Gisteren heeft Molenaar Racing haar line-up voor het komende wereldkampioenschap motorsport van 2007 bekendgemaakt. Joey Litjens zal ook komend jaar uitkomen voor het Nederlandse team in de 125cc klasse, ondanks tegenstrijdige geruchten in de media.

Bij Molenaar Racing werd er al vanuit gegaan dat Litjens zou tekenen voor volgend seizoen. Aanvankelijk zou Litjens bij het team van Angaia tekenen. Zijn startplek werd echter niet toegekend door de motorsportbond Dorna.

Litjens en Molenaar Racing zijn tot een overeenkomst gekomen na verschillende besprekingen. “We hebben de afgelopen week een aantal goede gesprekken gehad en ik heb er alle vertrouwen in dat we allemaal voldoende professioneel zijn om de sores van de afgelopen maand aan de kant te zetten en ons vol te gaan richten op het seizoen 2007. De boel is in elk geval goed op scherp gezet,” vertelde teammanager Jarno Janssen.

Daniel Webb zal de teamgenoot van Litjens worden in 2007. De 15-jarige Britse coureur komt ook uit in de 125cc klasse. Webb reed de afgelopen twee seizoenen voor het MotoGP Academy team in het Spaans Open 125cc kampioenschap. De nieuwkomer in het wereldkampioenschap zal uitkomen met startnummer 99.