[Terugblik] Mei

Sjors (Sj0rSz)
Terugblik Mei

Transfers
PSV ziet zich door het vertrek van Hans Vonk en Edwin Zoetebier genoodzaakt een nieuwe reservedoelman aan te trekken. De keuze valt op Oscar Moens die voor twee jaar tekent. Gomes blijft uiteraard eerste keus. Op 1 mei melden diverse bronnen dat Ajax een nieuwe trainer heeft als opvolger voor Danny Blind. De huidige assistent bij Barcelona, Henk ten Cate, zal de huidige oefenmeester opvolgen. Het bericht wordt door Ten Cate ontkend. Op 8 mei maakt PSV bekend dat Ronald Koeman de nieuwe trainer wordt. Hij is de opvolger van Guus Hiddink. In Duitsland verlengt Kahlid Boulahrouz zijn contract bij Hamburger SV tot 2010.

AZ zit niet stil op de transfermarkt en legt diverse spelers vast waaronder Simon Cziommer en Gijs Luirink. Op 19 mei maakt Ajax wereldkundig dat Henk ten Cate de nieuwe oefenmeester is van de Amsterdamse voetbalclub. Alfons Groenendijk gaat Ten Cate assisteren. Salomon Kalou vertrekt eind mei naar het grote Chelsea, hij tekent een contract voor vier jaar. En passant verruilt ook Andriy Shevchenko het San Siro-stadion voor Stamford Bridge

Overig nieuws
In de Bundesliga pakt Bayern München zowel de landstitel als de beker. In de Premier League was Chelsea over 38 wedstrijden de beste en dus werd de ploeg van José Mourinho kampioen. Barcelona, de ploeg van Frank Rijkaard en zijn assistent Henk ten Cate, was in Spanje de sterkste. In Frankrijk wordt Olympique Lyon met overmacht kampioen. De UEFA-Cup wordt gewonnen door Sevilla dat Middlesbrough met 4-0 verslaat. De Champions League gaat naar Barcelona dat in een tumultueuze finale Arsenal met 2-1 verslaat.

Buiten onze landsgrenzen speelt Jaap Stam begin mei zijn laatste wedstrijd voor AC Milan. De nieuwe aanwinst van Ajax blesseert zich aan de schouder en komt niet meer in actie. In Spanje evenaart Málaga een record. De ploeg degradeert voor de twaalfde keer uit de Primera Division. Ruud van Nistelrooy heeft het moeilijk in Manchester. Sir Alex Ferguson passeert de spits veelvuldig en de dagen van Van Nistelrooy zijn geteld bij Manchester United.

Diego Maradona maakt wereldkundig dat niet God, maar hijzelf scoorde in de wedstrijd tegen Engeland op het WK 1986. Het Engelse elftal van nu krijgt na het WK in Duitsland een nieuwe bondscoach. Steve McClaren volgt Sven-Göran Eriksson op. De Zweed heeft aangegeven na het WK te stoppen. In Italië komt een omvangrijk schandaal naar buiten. Onder meer voetbalploeg Juventus wordt beschuldigd van omkoping van scheidsrechters. Enkele dagen later stapt het gehele bestuur op. Foppe de Haan maakt de selectie van Jong Oranje bekend. Tussen 23 mei en 4 juni vindt in Portugal het Europees Kampioenschap plaats.