Waterreus bedankt voor langer verblijf AZ

Olga (Nuongirl)
De trainer van AZ, Louis van Gaal, heeft doelman Ronald Waterreus gepolst om langer bij AZ te blijven. Waterreus heeft echter voor de eer bedankt, waardoor hij morgenavond in de wedstrijd tegen zijn oude club Roda JC voor het laatst onder de lat staat bij de Alkmaarders.

"Waterreus is áltijd een optie. Ik heb het er met hem over gehad om langer te blijven. Maar hij gaat naar de USA. Het heeft geen zin, hij gaat weg," aldus Van Gaal vandaag. "Er is echter een nieuwe situatie ontstaan. Want Joey Didulica is op zijn vroegst over drie maanden fit. Hij is gisteren naar het ziekenhuis geweest voor een tweede opinie. Hij mag over twee maanden pas weer beginnen met trainen en is dus pas wedstrijdklaar tegen de tijd dat de competitie zo’n beetje beslist is."

In de tussentijd wordt Didulica ook nog aan zijn enkel geopereerd, wat ook nog nodig bleek. Bij AZ is Khalid Sinouh weer fit verklaard, maar door het vertrek van Waterreus blijft AZ tot zeker eind maart met een keepersprobleem zitten.

"Ik ben rond met New York Red Bull. En ga ervanuit, dat het doorgaat. Het hangt nog op toestemming van de bond. Ik heb het woord van de mensen van de club en heb er alle vertrouwen in, dat ze het nakomen. Als het niet zou doorgaan, zou dat uiterst teleurstellend zijn. Dan heb ik hier in feite zes wedstrijden voor niks gekeept," aldus Waterreus gisteren.