[Terugblik] April

Sjors (Sj0rSz)
Terugblik April

Transfers:
In Duitsland gaan de geruchten dat Salomon Kalou naar Bayern München zal verhuizen, terwijl Real Madrid geďnteresseerd zou zijn in de diensten van Christian Chivu. Enkele dagen later laat de Italiaanse ploeg AS Roma weten dat de Roemeen niet te koop is. Atlético Madrid wil proberen Roy Makaay terughalen naar Spanje. Een paar weken later tekent de aanvaller echter een nieuw contract bij Bayern München.

In Engeland wordt bekend dat Newcastle United interesse heeft in Dirk Kuijt. Er wordt in Spanje gezegd dat Carlo Ancelotti in de zomer misschien naar De Koninklijke zal vertrekken. Verder stapt de voorzitter van Real Madrid op. Bovendien wordt bekend dat Guus Hiddink de nieuwe bondscoach van Rusland gaat worden. De succescoach uit Varsseveld neemt Johan Neeskens mee als assisstent.

Er gaan geruchten dat Henk ten Cate naar PSV vertrekt. Ook legt de ploeg uit Eindhoven twee spelers voor langere tijd vast, namelijk Heurelho da Silva Gomes en Eric Addo. Javier Saviola komt misschen ook naar het Philips-Stadion.
Ajax zou Edgar Davids los proberen te weken bij Tottenham Hotspur. Internazionale heeft belangstelling voor Hatem Trabelsi en Fiorentina zou Johnny Heitinga over willen nemen. De Amsterdammers nemen in ieder geval afscheid van Juanfrán. Ook gaan er geruchten dat Henk ten Cate de nieuwe trainer zou worden. De oefenmeester die nog werkzaam is bij FC Barcelona houdt echter zijn mond hierover potdicht.
RKC Waalwijk legt Tim Bakens vast. De aanvaller tekent een contract tot medio 2010.

Verder hengelt AZ nadrukkelijk naar de diensten van Lasse Nilsson, terwijl Pius Ikedia te horen krijgt dat hij AZ per direct mag verlaten. Sowsieso trekt de ploeg uit Alkmaar twee versterkingen aan, namelijk Kemy Agustien en Moussa Dembélé. Ook Maarten Martens komt de gelederen bij de ploeg uit Alkmaar versterken. Willem II legt maar liefst negen spelers voor langere tijd vast. De Brabanders krijgen ook een nieuwe trainer in de persoon van Dennis van Wijk. FC Utrecht houdt zijn trainer Foeke Booy in ieder geval tot medio 2008.

Overige berichten:
In de Champions League worden twee records verbeterd door Andrei Shevchenko en Arsenal. In Griekenland weet Olympiakos Piraeus de nationale titel te verkrijgen. Maccabi Haifa presteert hetzelfde in de Israëlische competitie. Porto eist de nationale titel van Portugal op.
Paris Saint Germain en Olympique Marseille spelen in de finale van de Franse beker tegen elkaar. In Engeland komt een abrupt einde aan de carriére van Alan Shearer. Verder weet Liverpool de FA Cup-finale tegen Chelsea te winnen. Ook Bayern München weet beslag te leggen op een prijs, namelijk de DFB Pokal. La Louviére en Moeskroen krijgen in Belgie geen licentie om ook komend seizoen in de Jupiler League te spelen.

In Nederland degradeert RBC Roosendaal door het verlies tegen PSV naar de Eerste Divisie. De Eindhovenaren krijgen overigens de garantie dat hoofdsponsor Philips de club voorlopig nog niet zal verlaten. Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, krijgt een verbod voor toegang tot het DSB-stadion. Niet veel later wordt dit verbod weer opgeheven. Heracles Almelo neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Nico-Jan Hoogma. De verdediger hangt zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen. Verder krijgt Excelsior een nieuwe trainer, namelijk Ton Lokhoff. Philip Cocu laat weten dat hij zich, na het WK voetbal in Duitsland, niet meer beschikbaar stelt voor het Nederlands Elftal.