[Terugblik] Januari

Sjors (Sj0rSz)
Terugblik Januari

Transfers
De allereerste transfer van 2006 die door FOK!sport werd gemeld is die van Antonio Cassano naar Real Madrid. De aanvaller komt over van AS Roma. Ook Chelsea versterkt zich in de winterstop. Maniche wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Dinamo Moskou. In Italië krijgt AC Milan het voor elkaar om Marcio Amoroso te contracteren. De speler is afkomstig van Săo Paulo. Quincy Owusu Abeyie zet een opvallende stap in zijn carriére door naar Spartak Moskou te vertrekken.

Danko Lazovic keert na een half seizoen in de Duitse Bundesliga weer terug bij Feyenoord, na een uitstapje bij Bayer Leverkusen. Hij wordt overigens meteen weer verhuurd aan Partizan Belgrado. Toch moet de ploeg ook afscheid nemen van onder andere Shinji Ono. De Japanner vertrekt namelijk naar zijn thuisland. Ook Alexander Östlund mag weg en kiest voor een verblijf in Engeland. De opvallendste transfer in Rotterdam is de terugkeer van Pierre van Hooijdonk. De aanvaller verruilt NAC Breda voor de club uit de havenstad. Aan het einde van de maand wordt bekend gemaakt dat Cory Gibbs en Bruno Basto de club gaan verlaten.

Bij Ajax onstaat enige rumoer als bekend wordt dat drie spelers mogen vertrekken. Een hiervan is Julien Escudé. De Fransman vertrekt naar Sevilla. Bovendien wordt bekend gemaakt dat Nourdin Boukhari, Steven Pienaar en Tomas Galásek aan het einde van het seizoen zullen vertrekken. Nigel de Jong verlaat Amsterdam per direct en gaat voor Hamburger SV spelen. Ook de Amsterdammers kennen een opvallende transfer, namelijk die van Jaap Stam. Het contract van de verdediger begint overigens pas in juli. Verder wordt het contract van Maxwell ontbonden. RBC Roosendaal krijgt het voor elkaar om Henk Vos terug te halen. De aanvaller moet bij de ploeg gaan fungeren als pinchhitter en motivator. PSV bindt twee talenten, Ismail Aissati en Roy Beerens, voor langere tijd aan zich.

Rogier Molhoek vertrekt per direct bij RKC Waalwijk en gaat voor AZ spelen. De Waalwijkers nemen ook afscheid van Rick Hoogendorp. De speler vertrekt naar de VfL Wolfsburg uit de Duitse Bundesliga. Toch weet de Brabantse ploeg ook nog een nieuwe speler te halen in de persoon van Anthony Lurling. FC Utrecht contracteert Tom Caluwé, welke Stefaan Tanghe moet vervangen, en Adil Ramzi. Deze laatste komt bij AZ niet meer aan spelen toe. SC Heerenveen breekt het contract van trainer Gert-Jan Verbeek open en verlengt dit met twee jaar. Ook ADO Den Haag moet een speler gaan missen. Tommy van der Leegte vertrekt namelijk naar Wolfsburg. Toch komt er ook nog een nieuwe aanwinst naar de Haagse ploeg, namelijk Said Bakkati. NAC Breda verzekert zich in de winterstop van de diensten van Leonardo.

Overig nieuws
De eerste coach met een nieuwe club in de Eredivisie is Cees Lok. De oefenmeester is afkomstig van NEC, waar hij onverwachts opstapte. Ook RBC Roosendaal krijgt een nieuwe trainer, namelijk Robert Maaskant. De spelers van Vitesse krijgen een spreekverbod opgelegd naar aanleiding van de onrust binnen de club. Hennie Spijkerman, trainer van FC Zwolle, legt zijn functie per direct neer. Reden hiervoor is bedreigingen van supporters aan zijn adres. Verder overlijdt Jos Staatsen, oud-voorzitter van de KNVB, op 62-jarige leeftijd. Daniel Majstorovic wordt door Rini Coolen, trainer van FC TWente, uit de selectie gezet. De verdediger heeft onvoldoende motivatie. In Spanje wordt de selectie van Atlético Madrid getroffen door een voedselvergiftiging. In het Premiership keert Ole Gunnar Solskjćr na twee jaar blessureleed terug in de selectie van Manchester United. In Portugal, bij Benfica, gaan twee spelers met elkaar op de vuist na een elleboogstoot. Verder krijgt Co Adriaanse een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. In Engeland wordt Petr Cech, doelman van Chelsea, uitgeroepen tot beste keeper van de wereld.