Duel Armstrong-Landis in Leadville 100 miles

Maurice (Maurisico)
Amerika kijkt het komende jaar uit naar een heel merkwaardig duel. Lance Armstrong, zevenvoudige Tourwinnaar, neemt het dan in de Leadville 100 miles , een bekende mountainbikerace, op tegen “voorlopig” huidig Tourwinnaar Floyd Landis.

The Leadville 100 is een mountainbikewedstrijd. De wedstrijd vindt plaats in de hoge bergen van Leadville in de staat Colorado. De wedstrijd is zeer lastig en duurt minstens zeven uur lang.

Mountainbiken valt onder de reglementering van de NORBA, de National Off Road Biking Association, die onder de Amerikaanse wielrenbond ressorteert. Vraag is dan ook of Landis überhaupt kan deelnemen. Landis is immers nog steeds verdachte in een dopingschandaal en mag tot die tijd geen officiële wedstrijden rijden. Het is dus te hopen voor Landis dat hij tegen die tijd vrijuit is gegaan voor het USADA, het Amerikaans antidopingagentschap.

De wedstrijd wordt in augustus verreden en is in de Verenigde Staten zo populair dat de organisatie al op 2 januari de inschrijvingen stopzet. Via loting worden de 750 deelnemers bepaald.