Reacties na Feyenoord - PSV

Sjors (Sj0rSz)
Erwin en Ronald Koeman, trainers van respectievelijk Feyenoord en PSV, waren tevreden over het behaalde resultaat van hun ploegen. Vanmiddag speelden de twee broers namelijk tegen elkaar in de Rotterdamse Kuip. Na negentig minuten spelen stond er 1-1 op het scorebord.

"Wij liepen de eerste helft iets te veel achteruit in plaats van vooruit", was de mening van Erwin Koeman. "Daardoor kon PSV hun positiespel spelen en als je hen laat voetballen, heb je een probleem. Dat is de klasse van PSV, de beste ploeg van Nederland. Maar na de 1-1 kantelde het beeld. Er was meer druk op het middenveld. Buiten een of twee mogelijkheden ontstonden er niet veel kansen uit, maar het was een boeiend gevecht met een goed Feyenoord."

Ronald Koeman kon zich wel vinden in de analyse van zijn broer Erwin. "De tweede helft van onze kant was minder. Maar bij 0-1 kregen we nog een hele grote kans op de 0-2, via Koné. Die stond wel héél erg vrij. Daarna ontstond een ander beeld. We moesten meer achter hen aanlopen. Zonder dat Feyenoord écht grote kansen kreeg, maar als er op basis van de tweede helft een ploeg was die een tweede goal verdiende was het Feyenoord."