PSV wil duidelijkheid van Cocu

Jerry (Delichris)
PSV-trainer Ronald Koeman wil begin volgend jaar duidelijkheid hebben of zijn aanvoerder Phillip Cocu nog een jaar doorgaat of zijn loopbaan afsluit. De inmiddels al weer 36-jarige middenvelder wilde dit seizoen afwachten hoe de technische staf en selectie van PSV er uit kwam te zien en sloot dus pas later aan bij de selectie.

Volgend seizoen wil Koeman niet weer zo’n situatie. "Op ons trainingskamp in La Manga ga ik met een goed glas Rioja de situatie bespreken met Phillip. Over een Cocu die fit en goed is, hoef je niet lang te discussiėren. Maar het is ook duidelijk dat we het graag eerder willen weten dan vorig jaar het geval was. Zodat we ook de tijd hebben om, als dat nodig is, naar alternatieven te kijken."

Koeman ziet het wel zitten om de Braziliaanse verdediger Alcides van Chelsea te huren, zo hoopt hij vast in te spelen op het vertrek van Alex, na deze zomer. "Dat is een speler waar ik geen nee tegen zeg. Dit komt voort uit de relatie Chelsea-PSV. Chelsea wil die speler ergens onderbrengen om aan spelen toe te laten komen en die club heeft goede ervaringen met Alex bij PSV."