Honda tevreden met Andretti

Michel (Fir3fly)
Marco Andretti, talent van het jaar in de Indy Racing League (IRL), legde gisteren zijn eerste F1-test af op het circuit van Jerez de la Fontera, in een Honda. Andretti kreeg deze kans aangeboden door zijn goede prestaties in de IRL. Hij rijdt daar ook met een Honda motor.

Sportief directeur van Honda Gil de Ferran was erg tevreden met de prestaties van de 19-jarige Amerikaan. "Het is een geweldige dag geweest om Marco binnen het team en in de wagen te hebben. Hij heeft goed werk geleverd en heeft zich in zeer korte tijd goed aan kunnen passen aan de onbekende factoren die spelen bij een ééndaagse test. Marco leek zich meteen al goed te voelen met de wagen en het circuit, en uiteindelijk was het een goede eerste ervaring in een Formule 1-wagen."

Andretti zelf was blij met zijn kans: "Ik had vandaag niet meer plezier kunnen hebben, en het is jammer dat het maar één dag was. Het kostte me wat tijd om aan de traction control en de remmen te wennen, maar zodra ik dat onder de knie had werden de tijden steeds consistenter. Ik wil het team van Honda Racing F1 graag enorm bedanken voor hoe professioneel en open ze deze week zijn geweest, en ik weet zeker dat ze een goed seizoen zullen hebben volgend jaar."

Andretti reed 67 ronden en finishte op 2 seconden achterstand op de veertiende plaats.