Kovalainen en Grönholm winnen Race of Champions

Olga (Nuongirl)
Renault-coureur Heikki Kovalainen en rally-rijder Marcus Grönholm hebben zaterdag de Race of Champions voor landen in Parijs gewonnen. In de finale was het Finse duo te sterk voor het Amerikaanse team, dat na de afzegging van Scott Speed alleen bestond uit rally-rijder en freestyle motorcross-ster Travis Pastrana.

Speed meldde zich vrijdag af omdat hij nog steeds last heeft van de crash die hij donderdag maakte op het circuit van Jerez. Frankrijk, met Champ Car-kampioen Sebastien Bourdais en wereldkampioen rally Sebastien Loeb, en Schotland, met Red Bull-rijder David Coulthard en rally-coureur Colin McRae, kwamen niet verder dan de halve finales.

Kovalainen won in 2004 ook al de Race of Champions en versloeg toen onder meer Michael Schumacher. "Marcus en ik waren vastberaden om dit jaar als team de Race of Champions, Nations Cup, te winnen en het is ons gelukt. Travis verdient echter alle lof. Hij heeft heel sterk gereden en ik moest echt tot het uiterste gaan om hem in de finale te kunnen verslaan," aldus de Fin.