Clay Regazzoni verongelukt

Wouter (ziggyziggyziggy)
Voormalig Formule 1-coureur Clay Regazzoni is vandaag omgekomen bij een auto-ongeluk in Italië. De Zwitser was 67 jaar oud.

Volgens de Italiaanse politie botste Regazzoni frontaal op een vrachtwagen op een weg ten westen van Parma. De oud-coureur overleed ter plaatse.

Regazzoni begon zijn carrière in de autosport in de jaren zestig en won al snel races in de Formule 2. In 1970 won hij dat kampioenschap, en maakte zijn debuut in de Formule 1 voor Ferrari. Hij finishte als vierde in zijn debuutrace, won in hetzelfde seizoen al zijn eerste Grand Prix en eindigde op een derde plaats in het kampioenschap.

Na twee jaar bij BRM te hebben gereden, verhuisde Regazzoni terug naar Ferrari en was vice-kampioen achter Emerson Fittipaldi in 1974. In 1980 raakte hij betrokken in een zware crash op Long Beach, nadat zijn remmen hadden gefaald. De Zwitser brak zijn rug en belandde in een rolstoel. In 1993 nam hij met een aangepaste auto deel aan de twaalfuursrace van Sebring en bleef actief als coureur tot en met 2000. De afgelopen jaren was Regazzoni vooral actief als F1-commentator voor de Italiaanse televisie.