Cor van der Hart (78) overleden

Wouter (ziggyziggyziggy)
Oud-international Cor van der Hart is gisteren overleden op de leeftijd van 78 jaar. Van der Hart gold als een topverdediger in het Nederlands elftal in de jaren vijftig.

Cor van der Hart stond bekend als een onvermoeibaar voetballer met een formidabele traptechniek. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax, met wie hij in 1947 landskampioen werd, en verhuisde in de jaren vijftig naar het Franse Lille. Enkele jaren later keerde hij terug naar Nederland en werd in 1957 opnieuw landskampioen, dit maal met Fortuna '54.

Van der Hart speelde 44 maal in het Nederlands elftal, waarbij hij 26 keer aanvoerder was en twee keer scoorde. Na zijn spelersloopbaan was Van der Hart trainer bij onder andere AZ'67, Standard Luik, Fortuna SC, Fort Lauderdale, FC Amsterdam, MVV, FC Den Haag, FC Volendam, Telstar, WAC Casablanca en Sariyerspor.

In 1973 keerde Van der Hart terug naar het Nederlands elftal, ditmaal als assistent in de technische staf. In 1999 keerde hij nog eenmaal als speler terug in het oranje, als onderdeel van het Oranje van de Eeuw.