Renault niet van plan Alonso vervroegd te laten ga

Sander (sanger)
Als het aan Flavio Briatore ligt mag Fernando Alonso pas in januari uitkomen voor het team van McLaren Mercedes. Dit ondanks de verzoeken van McLaren aan het adres van Renault.

Alonso verruilt met ingang van 1 januari het Franse team voor het Engelse McLaren. Contractueel is hij tot en met 31 december in dienst bij Renault en mag hij dus niet testen voor McLaren. Eerder werd al bekend dat Martin Whitmarsh, CEO van het Engelse team, Briatore zou verzoeken Alonso eerder van zijn verplichtingen te ontslaan.

Volgens Briatore is er echter geen contact geweest. Mocht dat contact er wel zijn geweest zou McLaren van een koude kermis zijn thuisgekomen: ”Ik denk dat McLaren het verkeerde adres had. Als ze Alonso eerder wilden hebben, hadden ze contact op moeten nemen met Renault en niet met de media," aldus Briatore. "Ik heb er in ieder geval nog niet nagedacht over deze mogelijkheid. Volgens mij is het ook niet het belangrijkste op dit moment. Ik wil Fernando het allerbeste wensen en hoop dat hij een goede kerst heeft. Zodra het seizoen van start gaat zullen we hem verslaan."