Uitslag Lazio Roma - AS Roma

Gerard (RedFever007)
Vanavond stond de stadsderby Lazio Roma – AS Roma op het programma. Lazio was daarin de sterkste, het won met 3-0 van aartsrivaal AS Roma. Door het verlies slinken de mogelijke titelkansen voor de nummer twee aanzienlijk, de achterstand op Internazionale bedraagt nu zeven punten.

Lazio Roma kreeg in de eerste helft de beste kans op de openingstreffer via Emilson Cribari. De doelman van Roma kon echter redding bieden en een achterstand voorkomen. De Giallorossi kwamen echter kort daarna wel op achterstand. Christian Ledesma krulde de bal vanaf 22 meter achter Doni, die kansloos werd gelaten. Kort na het begin van de tweede helft verdubbelde Lazio de score.

Een doelpunt waar een hoop tumult aan vooraf ging. Goran Pandev werd door Philippe Mexes in stelling gebracht om te scoren. Doelman Doni haalde Pandev echter onderuit, wat niet door de arbiter werd waargenomen. Hevige protesten vanaf de kant van Lazio en overleg met de assistent, deed scheidsrechter Rosetti besluiten een strafschop te geven. Ook kreeg Doni een rode kaart voorgeschoteld, die even later werd omgezet in een gele kaart. De strafschop kon door Oddo verzilverd worden.

Mutarelli gaf AS Roma de genadeklap in de 73e minuut door het derde doelpunt op zijn naam te schrijven. Francesco Totti mocht van de scheidsrechter blijven staan nadat de middenvelder natrapte, in de score zou evenwel niets meer veranderen. Door het verlies leed AS Roma een gevoelige nederlaag, niet alleen verloor het van stadsgenoot Lazio, in de strijd om het kampioenschap liepen de Giallorossi ernstige schade op.