Williams verdient miljoenen aan Button en Heidfeld

Sander (sanger)
Naar verluidt heeft het F1 team van Williams bijna veertig miljoen euro overgehouden aan Jenson Button en Nick Heidfeld. Beide coureurs zouden contractueel in 2006 uitkomen voor de Engelse renstal.

De affaire rondom Jenson Button staat bekend als Buttongate. De jonge Engelsman had een driejarig contract met ingang van 2006. De affaire rondom Nick Heidfeld is echter minder bekend. De Duitser zou voor 2006 een contract hebben getekend voor één jaar. Beide coureurs kochten hun contract echter af. Bedragen zijn nooit bekend gemaakt.

Nu de teams hun financiële resultaten bekend maken komt er meer duidelijkheid. Williams heeft namelijk een inkomstenbron van veertig miljoen euro opgenomen in de cijfers van 2006. Als verklaring voor deze inkomsten staan de afkoopsommen van de genoemde contracten. Naar verluidt heeft Button een afkoopsom van 37,9 miljoen euro moeten betalen om bij Honda te kunnen blijven. Heidfeld kwam er vanaf met een afkoopsom van anderhalf miljoen euro, waardoor hij bij BMW Sauber aan de slag kon.