[Upd] [A1GP] Nederland gediskwalificeerd

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het A1GP-team van Nederland is uit de uitslag van de hoofdrace van vandaag gehaald. Nederland had te laat haar verplichte pitstop gemaakt.

Jeroen Bleekemolen was in eerste instantie op de vijfde plaats gefinished, maar omdat de pitstop uiterlijk in de twintigste ronde gemaakt moest worden en Nederland pas later binnenkwam, is het team gediskwalificeerd. Door de diskwalificatie loopt Nederland zes punten mis en zakt het team in het kampioenschap naar een dertiende plaats.

Update:
Jan Lammers, teambaas van het Nederlandse A1GP-team, heeft protest aangetekend tegen de diskwalificatie. Hij heeft Bleekemolen aan het einde van de twintigste ronde een pitstop laten maken en vindt dat hij daarmee aan de reglementen heeft voldaan.

"Ons meningsverschil is dat wij vinden dat het reglement aangeeft dat wij vóór het afmaken van onze twintigste ronde ‘op de racebaan’ een pit-stop moeten maken," aldus Lammers. "Wij hebben onze twintigste ronde afgemaakt in de pitstraat. De definitie van de pitstraat is: de weg die toegang geef tot de pits en tevens de weg waarmee je de racebaan kunt oprijden en verlaten. Onze conclusie: het is onmogelijk de pitstraat in te rijden zonder de racebaan te verlaten en dus hebben wij onze twintigste ronde niet op de racebaan afgemaakt, maar in de pitstraat. Ook representeert onze twintigste rondetijd een ronde die gedeeltelijk op de racebaan en gedeeltelijk in de pitstraat werd afgelegd."