[A1GP] Ho-Pin Tung geveld door tegenslagen

Olga (Nuongirl)
Meer dan een veertiende plaats op de finishlijn zat er voor Ho-Pin Tung niet in, in zijn debuutrace in de A1GP-raceklasse. Het weekend van de Chinese Nederlander, die uitkomt voor team China, stond voor de jonge coureur in het teken van de technische tegenslagen.

In de eerste stint van de hoofdrace liet hij echter zien wat hij waard is; hij reed onder de moeilijkste condities rondetijden die zich met de kop van het veld konden meten. In de Sprintrace in de vroege zondagochtend eindigde hij naast de baan door een slechte balans in de auto.

"Het overstuur in de Sprintrace maakte betere tijden onmogelijk, het middenveld was alles wat er in zat. Toen ik iets te wijd ging en op een hobbel terechtkwam naast de kerbstones, spinde ik en kwam ik met afgeslagen motor op de rand van het asfalt te staan."

Door het uitstapje in de Sprintrace moest Ho-Pin Tung achteraan starten in de Featurerace. In een voortreffelijke eerste gedeelte van de wedstrijd wist de Formule 3-kampioen de top tien binnen rijden. Zijn imponerende inhaalrace werd echter weer te niet gedaan door de tweede set regenbanden die hij na zijn eerste pitstop gemonteerd kreeg. "Die set was ronduit slecht en de wissel naar droogweer banden kwam voor mij iets te vroeg."


Op de vraag wat voor indruk zijn kennismaking met de A1GP-klasse heeft achterrgelaten zei hij: "Qua resultaat? Slecht! Het team werkt goed, de auto beheers ik goed, kijk maar naar de rondetijden in het eerste gedeelte en het was natuurlijk een eer om voor China aan te treden in de landencompetitie. Met wat minder technische problemen had er zeker meer ingezeten. Ik hoop in de volgende race weer van de partij te zijn"