Booy: "Goals te makkelijk weggegeven"

Sjors (Sj0rSz)
Foeke Booy, trainer van FC Utrecht, was na de wedstrijd tegen NEC alles behalve een tevreden persoon. De club uit de Domstad verloor het duel tegen de Nijmegenaren met 2-0. Hierdoor staat de ploeg na dit weekend in het zogenaamde rechterrijtje.

"Ik heb nooit het gevoel gehad dat we hier gingen verliezen", was het commentaar van de oefenmeester. "We hebben er alles aan gedaan om te winnen. Maar als je niet kunt scoren, lukt dat niet. De tegendoelpunten vielen bovendien op hele ongelukkige momenten. De eerste goal, maar ook de tweede, gaven we wel heel gemakkelijk weg. We hebben het ons daardoor zelf moeilijk gemaakt."

"Desondanks had ik niet het gevoel dat we hier vanavond zouden verliezen. We kregen kansen en bleven kansen krijgen, zonder overigens spectaculair te voetballen. Maar als je kansen krijgt, moet je ze ook afronden en dat is vandaag niet gebeurd. Nogmaals, NEC scoort op cruciale momenten, vlak na het begin van de eerste helft en vlak na het begin van de tweede helft. Daardoor liepen we vanaf het begin achter de feiten aan."

Zijn collega aan de zijde van NEC, Mario Been, was een stuk vrolijker. "Dit was voor ons een heel belangrijke wedstrijd. Het ging er vandaag om of we naar boven konden blijven kijken of dat we onze blik naar beneden moesten richten, omdat FC Utrecht anders op vier punten achterstand was gekomen. Het was niet spectaculair, maar het is ook eens goed om de drie punten te pakken na zo'n wedstrijd."