Uitslag Sevilla - Real Madrid

Maikel (WeebI)
Gisteravond werd in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuan de topper tussen de Spaanse nummers twee en drie gespeeld, te weten Real Madrid en Sevilla. Uiteindelijk wist de thuisploeg aan het langste eind te trekken: 2-1.

Sevilla begon het meest aanvallend, en zorgde direct voor gevaar. Toch was het juist Real dat de voorsprong nam. David Beckham mocht een vrije trap nemen van de linkerkant. In plaats van de bal voor te geven, schoot de Engelsman de bal direct langs doelman Palop. Of het de bedoeling was, valt te betwijfelen, maar het doelpunt was een feit. Lang kon de Koninklijke niet genieten van de voorsprong. Luís Fabiano haalde vernietigend uit van zestien meter, zijn schot kwam niet verder dan de lat. In de rebound was Frederic Kanouté wel trefzeker, en kon van dichtbij afronden.

In de rest van de eerste helft werd Real beter, maar van echte kansen was eigenlijk nooit sprake. Na de thee zette Sevilla extra druk op het doel van Casillas. Na alle counters van de bezoekers overleefd te hebben kreeg ook Sevilla een vrije trap. Daniel Alves zette voor, Julien Escudé kopte door, en Ernesto Chevanton wist met een snelle omhaal Iker Casillas te verschalken in de korte hoek. In de slotfase kon Sevilla de wedstrijd uitspelen, en de drie punten in eigen huis houden. Door de winst van FC Barcelona op Real Sociedad (1-0) eerder op de dag blijft Sevilla op twee punten. Real Madrid zakt naar de derde plaats, op vier punten.

Sevilla FC - Real Madrid CF 2-1

12' Beckham 0-1
17' Kanouté 1-1
77' Chevanton 2-1