[A1GP] Ho-Pin Tung rijdt ook races

Dennis (dennistd)
Ho-Pin Tung zal ook de rest van dit weekend in actie komen voor team China. Dit werd na de goed verlopen vrijdagtest door het team besloten. Hierdoor zullen er dit weekend twee Nederlanders strijden om de winst in de beide races.

Ondanks gebrek aan ervaring in de A1GP-wagen heeft de Chinees-Nederlandse coureur zich van zijn beste kan laten zien. Ho-Pin, die onlangs nog in Valencia in de Formule Renault World Series heeft getest, maakte vanmorgen tijdens de rookie-sessie een goede indruk op de hele paddock in Indonesië.

Tijdens de rookie sessie maakte Ho-Pin zijn eerste meters in de auto, maar hij zette al meteen de elfde tijd op de klokken. Tijdens de officiële eerste vrijdagtraining scherpte hij zijn tijd verder aan naar 1:18.9, goed voor de vijftiende plek, slechts negen tienden verwijderd van de snelste tijd van de dag, gereden door team Frankrijk. Elke run zat er verbetering in, tot op het laatst een foutje ervoor zorgde dat Ho-Pin op een vers setje rubber van de baan schoot voordat hij zijn tijd nog verder kon verbeteren.

Ho-Pin Tung: "Ik ben bijzonder trots om voor Team China uit te komen in deze fantastische raceklasse! De basis van het team is goed, de rest van het weekend zullen we de auto verder fine-tunen. Ook de samenwerking met het team loopt heel goed. De eerste trainingen gingen goed, het team heeft goed gewerkt om de auto naar mijn rijstijl af te stellen. Mijn eerste indruk is dat het heel anders is dan Formule 3, maar ik krijg de auto steeds meer onder controle. Elke keer vinden we meer snelheid en rijden we een betere rondetijd. Jammer dat ik met nieuwe banden van de baan af ging, want dit kostte mij een nog betere tijd. Zoveel mogelijk track time is belangrijk voor ons om verder naar voren te komen. Morgen tijdens de vrije training passen we nog een paar kleine dingen aan voordat we aan de kwalificatie gaan beginnen".