Waterreus tekent bij AZ

Maikel (WeebI)
Ronald Waterreus zal maandag een contract tekenen bij de Alkmaarse club AZ. De Noord-Hollanders waren op zoek naar een ervaren doelman, daar zij Joey Didulica en Khalid Sinouh door blessures niet in kunnen zetten.

De 36-jarige Waterreus en de Alkmaarders zijn het eens over een contract tot en met 30 juni van het aankomende jaar. De beide partijen hebben echter onderling uitgemaakt dat Waterreus in de winterstop weer zal vertrekken, aangezien de oude rot in de Amerikaanse Major League aan de slag wil in het nieuwe jaar. Mocht Waterreus ook maar één wedstrijd onder de lat staan bij AZ, dan heeft de ex-keeper van onder meer PSV een jubileum behaald, het wordt dan zijn vierhonderdste wedstrijd.

Coach Louis van Gaal ziet het helemaal zitten in Waterreus. "Hij is vrij, fit, heeft getraind en past bij een club als AZ. Hij is bovendien heel goed met zijn voeten en heeft ervaring", legde Van Gaal uit in De Telegraaf. "Verder behouden onze eigen keepers perspectief, want als hij komt, gaat hij in de winterstop naar Amerika." Technisch directeur Marcel Brands legde de ernst van de zaak uit. "Puntenverlies in de komende fase kan fataal zijn." Hiermee doelt hij op de onervarenheid van derde doelman Job Bulters.

AZ speelt tot de winterstop nog vijf competitiewedstrijden, te beginnen met uitwedstrijd bij Ajax, aankomende zondag. Ook staat er nog een UEFA Cup-duel op het programma, de uitwedstrijd bij het Spaanse Sevilla moet op 14 december gespeeld worden.