'PSV wil talenten verhuren'

Joris (RenikNL)
Verschillende Nederlandse dagbladen berichten vandaag dat PSV een aantal talenten in de winterstop zou willen verhuren. Een aantal van de jonge spelers van PSV komt momenteel te weinig aan spelen toe. Over mogelijke clubs waar de spelers op huurbasis zouden kunnen spelen is nog niets duidelijk.

De drie spelers die worden genoemd zijn: Roy Beerens, Pepe Plá en Juan Carlos Carizzo. Van deze drie spelers komt eigenlijk alleen Beerens nog wel eens aan spelen toe. De 19-jarige aanvaller viel dit seizoen een aantal keer in en maakte een behoorlijke indruk. Als de selectie van PSV in de winterstop zal worden versterkt met een extra buitenspeler zal Beerens echter niet genoeg meer aan spelen toe komen.

Pepe Plá werd vorig jaar door Guus Hiddink naar Eindhoven gehaald. De Spanjaard kwam voor 250.000 euro over van Valencia. Plá heeft zich tot nog toe niet in de hoofdmacht van PSV weten te spelen. De 19-jarige linksback komt wel regelmatig uit voor Spaanse jeugdelftallen.

Juan Carlos Carizzo werd eveneens door Hiddink naar Einhoven gehaald. De Argentijnse aanvallende middenvelder maakte veel indruk tijdens een Zuid-Amerikaans toernooi voor jeugdspelers. Carizzo speelt momenteel als vaste waarde bij Jong PSV en komt uit voor het Argentijnse elftal voor spelers onder de twintig.