Henry wil Wright-Phillips bij Arsenal

Maikel (WeebI)
Thierry Henry weet zeker dat zijn coach Arsène Wenger aankomende winter de Engelse club Arsenal zal gaan versterken. De aanvoerder heeft aangegeven dat hij Shaun Wright-Phillips graag bij de Londense club zou zien.

Henry denkt dat Arsenal een 'dubbel wonder' nodig heeft om kampioen te worden. De Fransman is verontrust over het feit dat de selectie aan de krappe kant is, des te meer doordat koploper Manchester United reeds 16 punten voorsprong heeft op The Gunners. Ondanks dat Wenger meldt dat hij tevreden is met de huidigde selectie, wil Henry dat zijn coach en landgenoot werk maakt van deze situatie, en nieuwe spelers aantrekt.

"De situatie bij Arsenal is als een bokser die de ring betreedt; een lichtgewicht die het opneemt tegen een zwaargewicht", aldus de international. "Af en toe komt er een verrassing, maar het overgrote deel van de tijd zal de zwaargewicht het langer uithouden. De selectie is aan de magere kant. Dit is niet negatief bedoeld richting de directie of de manager. Het is gewoon een feit, er zullen ook altijd clubs zijn met meer geld dan wij."

Henry gelooft dat Wenger zeker zal proberen om spelers te werven in januari. "Zelfs als je spelers wil huren, zijn er topspelers die een gat in de lucht zouden springen bij een kans op een basisplaats. Een speler die zo bij me opkomt is Chelsea's Shaun Wright-Phillips. Als we hem huren, zou hij zeker een verschil kunnen maken", meldde de vice-wereldkampioen aan The Sun.

De spits geeft toe dat de kans op de landstitel erg klein is geworden, na de vele misstappen. "Maar ik zal nooit opgeven zolang het theorerisch nog mogelijk is. Dat is niet mijn mentaliteit. Toegegeven, we moeten twee van de sterkste clubs in de wereld in zien te halen. De kans is klein, maar we moeten er staan als dat nodig is, voor het geval het geluk onze kant uit komt."

Arsenal speelt vanmiddag in de stadsderby met aartsrivaal Tottenham Hotspur. De kans dat Henry meespeelt is klein, aangezien Wenger hem niet wil riskeren vanwege de nekblessure van de spits.