Vooruitblik: Vitesse - PSV

Sjors (Sj0rSz)
Komend weekend staat in de Eredivisie de vijftiende speelronde op het programma. Hoogste tijd om weer een duel uit te lichten. Deze week kozen jullie voor de wedstrijd tussen Vitesse en PSV.

Vitesse verloor halverwege deze week van SC Heerenveen. De Arnhemmers kwamen nog we op voorsprong, maar Afonso Alves velde het vonnis over de ploeg van Aad de Mos. Er is een kans dat Civard Sprockel en Purrel Fränkel komend weekend toch kunnen spelen. In het duel van afgelopen woensdag viel het duo uit met lichte blessures. Aangezien deze niet van ernstige aard zijn is de kans groot dat ze toch kunnen spelen. Ook Gill Swerts zal ontbreken tegen de koploper van dit moment. De verdediger van de Arhemse ploeg liep in het oefenduel tegen Babberich een zware blessure aan zijn knie op, waardoor hij dit seizoen niet meer zal spelen. Verder zullen er in de opstelling waarschijnlijk geen wijzigingen zijn ten opzichte van de wedstrijd tegen de Friezen.

De ploeg van trainer Ronald Koeman kent weinig problemen in aanloop naar het treffen met Vitesse. De koploper wist de wedstrijd van afgelopen weekend eenvoudig te winnen. De Brabanders waren met 5-0 veel te sterk voor FC Utrecht. De kans is groot dat de Eindhovenaren komend weekend met Jefferson Farfán in de basis zullen starten. De Peruviaan verbleef de afgelopen dagen in zijn geboorteland om een aantal privézaken af te handelen. Gisteren keerde de aanvaller weer terug bij de selectie van PSV. Net als zijn tegenstanders kent de Eindhovense ploeg verder geen blessuregevallen. Ook zijn er geen spelers geschorst, waardoor trainer Koemand over een fitte selectie kan beschikken.

Als we op de statistieken afgaan blijkt dat PSV de betere papieren heeft in Arnhem. Van de 21 gespeelde wedstrijden in de Eredivisie wist de ploeg van Koeman negen keer te winnen. De Arnhemmers deden het beduidend slechter met twee overwinningen. Verder werd er nog tien maal gelijk gespeeld. De laatste keer dat de twee ploegen, in het Gelredome, tegenover elkaar stonden was op 17 februari van dit jaar. De Eindhovense ploeg wist dit duel toen met 3-1 te winnen. Voor Vitesse was Youssouf Hersi trefzeker. De goals voor PSV werden gemaakt door Farfán (2x) en Michael Lamey. Komende zaterdag zal duidelijk worden of Vitesse deze confrontatie wel weet te winnen. De wedstrijd begint om 20:00 en staat onder leiding van Bas Nijhuis. Plaats van handeling is het Gelredome in Arnhem.