Uitslag Valencia - Real Madrid

Maikel (WeebI)
Gisteravond werd in Spanje de topper tussen Valencia en Real Madrid gespeeld. Het zou geen makkelijke wedstrijd worden. Uiteindelijk wisten de Madrilenen aan het langste eind te trekken, zij het met enig geluk.

Real Madrid, met Ruud van Nistelrooij in de basisopstelling, moest Guti missen vanwege een schorsing, en Ronaldo vanwege een blessure. Tevens ontbrak rechtsback Cicinho nog altijd vanwege een knieblesure. Valencia leek David Villa te gaan missen, maar de spits kon op het laatste moment alsnog het veld betreden met de overige tien van Los Ches. Fernando Morientes kon door blessureleed echter niet meespelen in het Mestalla-stadion.

Al in de eerste helft bleek Valencia de bovenliggende ploeg. Aanvallend spel via de flanken zorgde voor een spervuur aan schoten op het doel van Iker Casillas, de doelman van Los Merengues. Onder meer David Silva en Miguel Ángel Angulo doemden vaak op voor het doel van Real, maar alert keeperswerk van doelman Casillas voorkwam de openingstreffer voor de thuisploeg.

Villa, die dus op het laatste moment mee kon spelen, moest al na een kwartier spelen worden vervangen. Alsof dat nog niet zuur genoeg was, maakte het in het nauw gedrongen Real dankbaar gebruik van de onaccurate aanval van Valencia. Een snelle counter op links via José Antonio Reyes en Roberto Carlos belandde bij Raúl. De Spaanse schaduwspits haalde uit met links en schoot droog in de hoek, achter Santiago Cañizares, de keeper die ooit zelf voor De Koninklijke uitkwam.

Door de winst van Real Madrid blijft het verschil met FC Barcelona drie punten. Sevilla bevindt zich tussen de twee kemphanen, op twee punten. Valencia, dat dus opnieuw verloor, heeft reeds een achterstand van elf punten, en lijkt opnieuw kansloos voor de titel.

Valencia – Real Madrid 0-1
52' Raúl González 0-1