Hakkinen mogelijk adviseur McLaren

Joris (RenikNL)
Voormalig Formule 1 wereldkampioen Mika Hakkinen gaat mogelijk volgend seizoen als adviseur werken bij zijn oude team, McLaren Mercedes. Teambaas Ron Dennis zou de Fin een dergelijk voorstel hebben gedaan.

Ron Dennis wil Hakkinen er graag bij hebben om het team de goede richting op te wijzen. "Mika heeft lang tot ons team behoort en wil graag een bijdrage leveren", vertelt Dennnis.

Hakkinen zal in ieder geval niet als coureur terugkomen. De racestoeltjes voor volgend jaar zijn al ingenomen door Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Wel bracht Hakkinen de afgelopen weken tijd door in de racesimulator van McLaren.

"Ik denk dat de optie om Mika te laten racen slechts een hypothetische is geweest. Wij hebben al een paar weken een overeenkomst met Hamilton en het was gewoon een verzinsel van iemand. Maar in deze wereld met al die geruchten, was dit toch wel een leuk gerucht. Wij hebben nooit de bedoeling gehad om hem te laten racen", aldus de teambaas van McLaren.

"Hij heeft wat tijd doorgebracht in onze simulator om te voelen hoe dat was. Hij toonde zich zeer betrokken bij ons programma en zijn enthousiasme in het praten met de media heeft mij erg verbaasd. Hij was aanwezig bij de laatste Grand Prix van het seizoen en dat heeft zijn betrokkenheid met het team weer nieuw leven ingeblazen"

Afgelopen seizoenen reed Hakkinen in de DTM voor Mercedes. Hij heeft nog wel een mogelijkheid gekregen daar mee door te gaan, maar de Fin zou graag op een andere manier iets voor McLaren gaan betekenen.

Hakkinen reed negen seizoen achter elkaar voor het Formule 1 team van McLaren en werd twee keer wereldkampioen.