Uitslag Parma - SC Heerenveen

Sjors (Sj0rSz)
SC Heerenveen is er niet in geslaagd om te winnen van Parma en verloor met 2-1. Igor Budan nam beide treffers voor zijn rekening. Danijel Pranjic scoorde voor de Friese formatie. Door dit verlies kan de ploeg de derde ronde bijna zeker vergeten.

SC Heerenveen maakte meteen duidelijk dat ze wilde winnen in Italië. De ploeg van Gert-Jan Verbeek zocht nadrukkelijk de aanval op, maar de eerste kans was toch voor de thuisploeg. Dedic schoot op de paal. Toch bleven de Friezen de regie houden. Dit betaalde zich uiteindelijk uit in een treffer van Pranjic. Parma liet dit niet op zich zitten en wist enkele minuten later, via Budan, de stand weer gelijk te trekken. Hierna wilde de Italianen de voorsprong verder vergroten, maar de Friese ploeg bleef overeind staan.

Na aanvang van de tweede helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Uiteindelijk wist SC Heerenveen het initiatief te nemen. Hierdoor was het aan Parma om aan te vallen, maar de Friezen kregen het niet voor elkaar om de verdediging van Italiaanse ploeg uit te spelen. Nadat er ongeveer twintig minuten in de tweede helft waren gespeeld kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Wederom was Budan trefzeker en scoorde met een mooie kopbal. De ploeg van Verbeek deed er alles aan om de stand opnieuw gelijk te trekken en een tweede doelpunt hing in de lucht. Toch hield de doelman van Parma zijn ploeg, tijdens een spannende slotfase, op de been.

Karakteristieken

Parma - SC Heerenveen 2-1
21' Pranjic 0-1
23' Budan 1-1
73' Budan 2-1

Toeschouwers: 3.632
Scheidsrechter: Halsey (Eng)
Geel: Couto, Rossi (Parma), Bosvelt (SC Heerenveen)

Opstellingen:
Parma: De Lucia, Ferronetti, Couto (Contini/46), Rossi, Castellini, Dessena, Cigarini, Savi, Dedic (Ciaramitaro/83), Budan, Koetoezov (Gasbarroni/65)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon (Poulsen/29,Bradley/83), Hansson,Breuer, J.Drost (Friend/76), Hanssen, Bosvelt, Pranjic, Yildirim, Alves, Nilsson