Uitslag Sparta Praag - Ajax

Olga (Nuongirl)
Ajax heeft in een zeer matige wedstrijd in Praag tegen Sparta met 0-0 gelijk gespeeld. Ondanks dat ze lange tijd met tien man speelde, wisten ze de nul te houden.

Ajax, met Jaap Stam in de basis, begon redelijk aan de wedstrijd. De Tsjechen, die voor hun laatste kans aan het vechten waren, hadden echter meer balbezit en schoten op het doel van Stekelenburg. Ajax probeerde wel overwicht te krijgen, wat met overtredingen gepaard ging. In de eerste helft waren het Gabri, Huntelaar, Emanuelson en Sneijder die door de Franse arbiter Piccirillo met geel werden bestraft.

In de 39e minuut moest Ajax zelfs met tien man verder, nadat Emanuelson zijn tweede geel kreeg. Trainer Ten Cate, die Lindenbergh al liet warmlopen, haalde Huntelaar er uit en bracht de voormalig AZ-er in het veld. In de resterende minuten van de eerste helft waren er weinig kansen.

De Tsjechen begonnen sterker aan de tweede helft. In de 56e minuut was het Pospech die met een schot Sparta bijna op voorsprong zette, de bal ging echter naast. In de 66e minuut bracht Sparta met Jun een extra aanvaller in de ploeg. Naarmate de tweede helft vorderde, bleven de Tsjechen de betere ploeg, maar ze waren te zwak om het ook af te maken. Ajax probeerde het wel, maar men miste op het middenveld en in de aanval te veel kracht.

Sparta Praag - Ajax 0-0

Scheidsrechter: Piccirillo (Fra)

39' Emanuelson (Ajax/2x geel)
Kisel, Maturovic (Sparta Praag), Gabri, Huntelaar, Sneijder, Ogararu (Ajax)

Opstellingen

Sparta Praag: Blazek, Zábavník, Drobny, Repka, Kadlec (Jun/66), Pospech, Kisel, Sivok, Kolár, Maturovic, Lustrinelli.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Vermaelen, Gabri, Heitinga, Sneijder (Rosales/90+3), Emanuelson, Rosenberg (De Mul/67), Huntelaar (Lindenbergh/40).