[CCWS] "Verstappen naar ChampCars"

John (Spooky4u)
"Op 8 april is de eerste Champ Car-race van het seizoen op het stratencircuit van Las Vegas gepland en ga er maar vanuit dat ik daar aan de start sta", vertelt Jos Verstappen in zijn column in De Telegraaf.


Met de nodige hulp van de verantwoordelijken van circuit Assen probeert de manager van Verstappen, Huub Rothergatter, de Limburger in de ChampCars te krijgen. "Voor alle duidelijkheid, er is nog niets getekend, we praten met meerdere teams en er kan natuurlijk altijd nog van alles misgaan. Maar ik heb er echt zin in en ben klaar om in te stappen.", aldus Verstappen.

Verstappen heeft ook nog het een en ander te melden over de A1GP-race in China, de klasse die hij daags voor de seizoenstart in Zandvoort de rug toekeerde: "Het is voor mij een raadsel hoe een circuit is goedgekeurd waarop, zo bleek toen de coureurs in Peking arriveerden, nauwelijks of niet valt te racen. Een heel slechte zaak, zeg maar rustig een aanfluiting, waar de autosport niet op zit te wachten. Het geeft eens temeer aan dat het op organisatorisch gebied behoorlijk rammelt in deze klasse, die wat betreft (close) racing juist zo veel te bieden heeft. Ook vorig jaar heeft de organisatie zo links en rechts nogal wat steekjes laten vallen, waardoor ik zo langzamerhand toch steeds meer vraagtekens bij het bestaansrecht van de A1GP plaats. Voor mij is het debacle in China in ieder geval een bevestiging dat de zaken in de A1GP niet professioneel genoeg worden aangepakt. Dit alles neemt overigens niet weg dat Jeroen Bleekemolen het in Peking prima heeft gedaan. Hij moest net als alle andere coureurs op dezelfde 'onbegaanbare' baan racen en deed dat in de sprintrace als allerbeste. Jammer dat hij in de hoofdrace door een fout zijn kansen verspeelde, maar fouten worden door iedereen gemaakt."

Jos wordt, zoals het er nu naar uit ziet, op 2 september 2007 verwacht op het circuit Assen: "Met de fans die een kaartje kopen, spreek ik het volgende af: als ik in Assen niet aan de start verschijn, betaal ik hen het geld voor het kaartje uit mijn eigen zak terug."