Coulthard kritisch over Rosberg en Barrichello

John (Spooky4u)
David Coulthard heeft stevige kritiek geuit op collega’s Nico Rosberg en Rubens Barrichello, nadat zij zich geen kandidaat wilden stellen om de directeur van Grand Prix Drivers' Association te worden.

Inmiddels is er een nieuw bestuur gevormd met daarin Fernando Alonso, Ralf Schumacher en Mark Webber, terwijl Coulthard en Michael Schumacher afscheid namen van de ‘GPDA’. Coulthard vindt het echter zeer bezwaarlijk dat mensen als Rosberg en Barrichello alleen maar willen profiteren van de sport. ”Michael heeft veel genomen van de sport, maar hij heeft ook erg veel gegeven”vertelt de Schot in het Britse magazine ‘F1 Racing’”Ik heb wat minder genomen, en minder gegeven, maar ik heb zeker wel gegeven. Er zijn echter anderen die alleen maar willen nemen. Neem nu Rubens, ik race al vele jaren tegen hem, en het is een aardige jongen en heeft veel talent, maar in een raceweekend komt hij opdagen, bestuurt de wagen, en verdwijnt weer”. Coulthard heeft zo ook de 21-jarige Rosberg benaderd en kreeg van hem een duidelijk antwoord: “No way”.

Coulthard kan en wil dit niet begrijpen: ”De GPDA is de enige manier waarop een coureur zich kan laten gelden in de Formule 1, maar het lijkt ze niets te interesseren. Ik kan me niet voorstellen dat iemand er geen onderdeel van wil uitmaken, want de GPDA probeert het zo veilig mogelijk te maken voor iedereen die in één van de snelste wagens ter wereld zijn werk moet doen. Wanneer iemand als Nico zegt dat hij er niet klaar voor is, is dat de grootste onzin.”