Kaká kritisch na WK-fiasco

Sjors (Sj0rSz)
Het heeft er alle schijn van dat een aantal internationals van Brazilië hun verhaal kwijt wil over het WK. Dit mondiale toernooi, wat afgelopen zomer in Duitsland werd gehouden, is slecht verlopen voor de ploeg van bondscoach Dunga. Afgelopen zondag gaf Kaká zijn visie over dit evenement.

Kaká heeft laten weten dat hij voor het treffen met Frankrijk, tijdens de kwartfinale van het WK, nog niet helemaal was hersteld van een blessure aan zin knie. Deze liep hij op in de confrontatie met de nationale ploeg van Ghana. De Goddelijke Kanaries verloren het duel met een minimaal verschil: 1-0. De speler van AC Milan deed wel 79 minuten mee in het treffen met De Haantjes.

"Ik vertelde Parreira dat ik kon spelen. Dat was mijn vergissing… Het was verkeerd, omdat ik met een blessure speelde. Tijdens het WK wil je door alle euforie soms niet denken aan wat er kan gebeuren", aldus Kaká tegenover een Braziliaanse tv-zender.

Bovendien gaf de middenvelder aan dat het groot aantal toeschouwers tijdens de trainingen in Zwitserland een negatief effect had. "Iets dat ons ook heeft gehinderd, is het aantal toeschouwers tijdens de voorbereiding. Het had een nadelig effect op de concentratie van de spelers. Dat moet in de toekomst worden verbeterd."