Australië bang voor afscheid Thorpe

Sjors (Sj0rSz)
Australië is bang dat Ian Thorpe stopt met zijn actieve carriére als zwemmer. De 24-jarige sporter heeft voor maandag een persconferentie belegd. Bovendien valt op zijn website te lezen dat er iets groots gaat gebeuren.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Thorpe stopt met zwemmen, dan verliest Pieter van den Hoogenband één van zijn grootste concurrenten op een medaille op de Olympische Spelen van Peking in 2008. In eerste instantie werd met de gedachte gespeeld dat de Australiër zich terug zou trekken voor het WK langebaan wat volgend jaar op de agenda staat. De kwalificaties voor dit evenement staan echter voor volgende maand op het programma. Verder zou de 24-jarige zwemmer zich niet meer kunnen motiveren. Ook zou hij niet helemaal fit zijn.

Na de Olympische Spelen van 2004 in Athene nam Thorpe lange tijd rust. Toen hij aan zijn terugkeer in het zwemcircuit wilde werken werd hij getroffen door de ziekte van Pfeiffer. Ook kreeg hij te maken met een aantal blessures. In de periode tussen 1999 en 2002 wist de Australische zwemmer maar liefst dertien records te zwemmen. Ook werd hij een held in eigen land nadat hij tijdens de Spelen van Sydney in 2000 drie keer goud won. De afstanden waarop hij dit wist te realiseren waren de 400 meter vrije slag, de 4x200 meter estafette vrije slag en de 4x100 meter estaffete vrije slag. In de Griekse stad deed hij het nog eens dunnetjes over door de 200 en de 400 meter op zijn naam te schrijven.