[Upd] Hoofdsponsor ADO dreigt te stoppen

Sjors (Sj0rSz)
Zorgverzekeraar DSW is momenteel hoofdsponsor van ADO Den Haag, maar dreigt zich terug te trekken. Reden hiervoor is de gestaakte wedstrijd van afgelopen weekend tussen de residentieclub en Vitesse.

Na 66 minuten spelen en een stand van 0-3, in het voordeel van de Arnhemmers, maakte arbiter Bossen een vroegtijdig einde aan het duel, omdat Haagse supporters het veld massaal bestormden. Zorgverzekeraar DSW eist dat deze zogenaamde 'fans' gestraft worden. Dit zou moeten gebeuren aan de hand van stadionverboden. Mocht het zo zijn dat ADO Den Haag in de ogen van de verzekeraar te weinig verboden uitdeelt, dan is de kans groot dat de ploeg uit Den Haag binnen niet al te lange tijd geen hoofdsponsor meer heeft. Het huidige contract tussen de beide partijen is nog anderhalf jaar geldig.

Update:
Hoofdsponsor DSW heeft laten weten dat de naam van het bedrijf per direct van de shirts van ADO Den Haag zal verdwijnen. De zorgverzekeraar wil even niets te maken hebben met de Haagse residentieclub. "Het sponsorcontract heeft nu alleen negatieve waarde voor ons bedrijf", aldus Chris Oomen, directeur van het bedrijf.

ADO Den Haag en DSW hebben nog een doorlopende sponsorcontract tot 2008. "Voorlopig respecteren we deze verbintenis", zegt Oomen. "Maar als de situatie nog een keer uit de hand loopt, zijn we helemaal klaar met de club. Dan hebben we er echts niets meer te zoeken. Als het bestuur echter passende maatregelen neemt en de sfeer weer positief is, sluit ik een terugkeer van onze naam op het ADO-shirt niet uit."

Overigens kan DSW het sponsorcontract met onmiddelijke ingang opzeggen. Hiervoor moet wel bewezen worden dat er aantoonbaar verwijdbaar gehandeld is. "Dit is echter nu niet aan de orde" zegt Oomen. "De clubleiding is bij wijze van spreken 25 uur per dag bezig om dit soort incidenten te voorkomen. In het nieuwe stadion wordt er ook alles aan gedaan om de veiligheid te garanderen. Als de clubleiding nu adequaat handelt en de boosdoeners van zondag aanpakt met bijvoorbeeld stadionverboden komen we al een eind in de goede richting."