Bridgestone expert stopt met Formule 1

Sander (sanger)
Aan het eind van dit jaar zal Hisao Suganuma stoppen als technisch manager van Bridgestone Motorsport, althans voor de Formule 1. Suganuma zal bij Bridgestone zijn grenzen verleggen naar andere raceklasses.

Suganuma is vanaf 2001 actief binnen het Bridgestone Formule 1 programma. Vanzelfsprekend kijkt Suganuma tevreden terug op de tijd in de Formule 1: "Mijn mooiste jaren in de Formule 1 waren 2002 en 2004. Die seizoenen domineerde Ferrari. Het was jammer dat we dit jaar het kampioenschap niet hebben kunnen winnen. Toch hadden we één van onze beste seizoenen in de Formule 1. We hadden in het voorseizoen veel getest om onze prestaties te verbeteren en nieuwe bandencompounds uit te proberen. Het seizoen begon erg moeilijk, maar we hebben veel vooruitgang weten te boeken."

Dat Suganuma de Formule 1 zal gaan missen laat hij duidelijk blijken: "Ik zal de uitdaging die deze functie met zich meebrengt enorm missen. Er is altijd veel stress, maar als het goed gaat, dan geeft dat een heel bevredigend gevoel. Ik vond het erg leuk dat er competitie was. De opdracht was simpel: de best presterende en meest veilige band leveren. Volgend jaar is dat anders. Dan moeten we alle teams van goede service voorzien. We moeten onze bevrediging dan halen uit de tevredenheid van onze klanten."

Over een mogelijke opvolging is nog geen nieuws bekend gemaakt.