[WTCC] Priaulx prolongeert titel

Joris (RenikNL)
Andy Priaulx heeft zijn World Touring Car Championship titel van vorig jaar weten te prolongeren. De Brit wist in Macau met een overwinning in de eerste race en een vijfde plek in de tweede race precies genoeg punten te pakken om het kampioenschap te winnen.

In de eerste race vertrok Andy Priaulx van pole met achter hem Nederlander Duncan Huisman. De Nederlander speelde de perfecte tweede man voor BMW en zorgde ervoor dat Seat-coureur Yvan Muller niet voor dreiging kon zorgen. Privateer Tom Coronel, die al zeker was van zijn titel, wist uiteindelijk als zevende te finishen in de eerste race.

Voor de start van de tweede race waren er nog drie coureurs die de titel zouden kunnen winnen. Priaulx, Farfus en Jorg Muller maakten alledrie nog kans op de wereld touring car titel. Priaux had een minimale voorsprong van 5 punten op Farfus, die weer een voorsprong van 2 punten had op Muller. Voor Priaulx was het zaak om de tweede race te finishen en te hopen dat zijn concurrenten niet teveel punten zouden pakken.

Augusto Farfus was al snel uit beeld verdwenen toen de Braziliaan zijn Alfa Romeo in de vangrail reed. Jorg Muller daarentegen reed aan de kop van de wedstrijd en maakte de race tot het einde spannend. Priaulx wist echter als vijfde over de streep te komen en behaalde daarmee precies genoeg punten om Jorg Muller in het kampioenschap voor te blijven. Nederlander Tom Coronel reed weer een goede race en mocht als derde het podium beklimmen.

Andy Priaulx over zijn weekend en het kampioenschap: "Ik ben verdoofd door alle emoties. De druk was enorm voordat we hier kwamen. De tweede race was ook een van de zwaarste races ooit. Giovanardi zat achter me en raakte me elke ronde wel een keer en Thompson die voor me reed was langzamer dan mij. Ik wist ook niet precies hoe ik lag voor het kampioenschap pas toen ik finishte kreeg ik het te horen. Het is een prachtig jaar geweest in het WTCC. Dit kampioenschap is van wereld klasse en ik ben erg blij dat ik hierin mee mag doen en kan winnen!"