Hoge verwachtingen bij Red Bull-baas

Sander (sanger)
Dat Red Bull-baas Dieter Mateschitz niet tevreden is over het tweede seizoen in de Formule 1 is te begrijpen. Ook logisch zijn de veranderingen bij het team van Red Bull Racing. Deze veranderingen brengen echter wel hoge verwachtingen met zich mee.

Misschien wel de belangrijkste verandering is het aantrekken van Adrian Newey als ontwerper. En als ontwerper nam Newey meteen het initiatief om Renault-motoren aan te trekken. Het rijdersduo zal bestaan uit David Coulthard en Mark Webber. Dit pakket moet vanaf 2007 gaan zorgen voor betere prestaties bij het Red Bull Racing team.

Mateschitz verklaart waarom RBR afgelopen seizoen teleurstelde: "Het werd tijdens de eerste test in januari al duidelijk dat er fouten waren gemaakt met de auto en dat deze niet meer konden worden opgelost gedurende het seizoen. We gaven daarom prioriteit aan de ontwikkeling van de wagen voor volgend seizoen."

Ook laat Mateschtz weten hoe hij denkt over het komende seizoen: "De verwachtingen zijn hooggespannen. Maar je moet niet vergeten dat we het moeten opnemen tegen grote fabrieksteams als Ferrari, Mercedes, BMW, Renault en Honda. We zullen wel zien wat er gebeurt. Spannend wordt het zeker."